.

«Πυρηνική ενέργεια; Όχι ευχαριστώ» απαντά η κυβέρνηση στο ΛΑΟΣ

Αναδημοσίευση: Εφ. Τα Νέα, 20/3/10

Αρνητικός στη δημιουργία εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα μας, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Κατατζαφέρη στη Βουλή.

Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι υπάρχουν αναξιοποίητα ενεργειακά αποθέματα και η παραγωγή από ΑΠΕ μπορεί να ενισχυθεί. Τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται επαγρύπνηση, καθώς οι γειτονικές μας χώρες όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία δραστηριοποιούνται στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

«Επαγρυπνούμε και υποστηρίζουμε την παγκόσμια κοινότητα που αντιδρά στην διάδοση της πυρηνικής ενέργειας» πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι η σοβαρότερη λύση για το ενεργειακό πρόβλημα είναι η καταπολέμηση της σπατάλης, ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα, και η ενίσχυση της παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη να ανοίξει ένας διάλογος για την χρήση πυρηνικής ενέργειας, η οποία αναβιώνει σε διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα θα μπορούσε να απευθυνθεί στη Γαλλία (η οποία διαθέτει δεκάδες πυρηνικούς αντιδραστήρες), είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ:

«Σε αυτή τη συγκυρία, που έχουμε ένα Γάλλο πρόεδρο ο οποίος δείχνει διάθεση να μας βοηθήσει, αισθάνεται όμως δέσμιος των επιλογών της κ. Μέρκελ, μήπως θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα διάλογο με μια χώρα που έχει ίσως τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη σε αντιδραστήρες, και να λειτουργήσει το πράγμα αντισταθμιστικά;», αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.-

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου